Over

Pauline Bijster (1983) heeft haar Bachelor of Arts (BA) Algemene Cultuurwetenschappen behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en haar Master of Arts (MA) aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2010 verscheen haar roman Slash/mama bij Uitgeverij Prometheus. In 2011 en 2012 was ze redacteur van HP/De Tijd. Sindsdien schrijft ze artikelen voor:
Volkskrant Magazine, Algemeen Dagblad, NRC Next, Parool, Vrij Nederland, HP/De Tijd, Opzij, Glamcult, Glamour, Cosmopolitan, Elle Online, &C, Mama Magazine, Ouders van Nu, Viva Mama, J/M, The Optimist, Happinez, Happi•kids, Yoga Magazine, VolZin, De Verwondering, Seizoener, Kunstbeeld en de Kampioen. Op deze site is een kleine selectie van gepubliceerde artikelen te lezen.

Pauline schreef drie jaar blogs voor HP/De Tijd en voor Happinez online, 36 columns voor het Algemeen Dagblad en een vaste column voor Happi•kids.

Ze heeft gastlessen en lezingen verzorgd voor het Montessori Lyceum Den Haag, de MC Weekendschool Amsterdam, het ROC Tilburg, de GGD Zuid-Holland en de Nacht van de journalistiek.

Hiernaast is ze een creatieve en ervaren copywriter, onder andere voor de ANWB. Sinds oktober 2021 is ze ook communicatieadviseur bij de TU Delft.

Ze is moeder van vier kinderen in een moderne gezinsconstructie en schreef daarover dit essay voor Vrij Nederland.